0 COMMENTS

Fordelen ved økologisk babymad

Det kan være et virvar som nybagt mor at vurdere, hvilket mærke og hvilken type babymad man skal give sit barn. Når barnet runder 4-6 måneder gammel, kan man nemlig begynde at give det babymad i stedet for alene at amme sit barn. Babymaden kan være i form af forskellige grød, vælling eller lignende, som fås i mange forskellige typer, med mange forskellige smage og fra et hav af forskellige mærker. Vi har selvfølgelig også vores børns bedste interesse og der er ret beset en forudindtaget holdning om, at økologiske produkter og madvarer generelt set er det bedste – både for os, men i særdeleshed også for miljøet. Men er der reelle fordele ved at give ens barn økologisk babymed frem for ”alminelig” babymad? Herunder finder du nogle fordele ved økologisk baby og for yderligere, læs her økologisk babymad

Fordele ved økologisk babymad 

Dette afsnit handler primært om økologisk babymad i form af grød og vælling. Langt de fleste børn får nemlig grød og vælling de første år, efter deres mor er stoppet med at amme dem. Langt de fleste typer af grød og vælling indeholder tilskudsnæring i form af diverse vitaminer, mineraler og fornødne næringsstoffer. De indeholder altså en rigtig god sammensætning af den næring, som ens barn har behov for i løbet af dens første leveår – og man skal helst give barnet tre måltider grød eller vælling om dagen, for at barnet får den næring den har behov for. Når barnet bliver ældre, stiger kroppens behov for jern (starter ca. ved 6 måneders alderen). Dette øgede jernindhold findes ligeledes i grød og vælling. Dette gør sig dog gældende for alle typer af grød og vælling. 

Den åbenbare fordel ved at vælge at købe økologisk vælling eller grød til sit barn er, at det er med til at beskytte miljøet at handle økologisk. Det er desuden også rart for ens sind at vide, at man giver sit barn mad, som er dyrket uden at blive udsat for diverse kemiske kemikalier, tilsætningsstoffer og bekæmpelsesmidler. Små børn er i højere grad påvirkelige over for det der kommer i deres krop og den mad du giver dit barn, kan påvirke det senere hen i livet i form af risiko for allergier mv. Det er derfor rigtig vigtigt at overveje at handle økologisk til dit barn, da du på den måde er med til at forhindre, at dit barn får besvær med allergier mv. senere hen i livet. 

For yderligere og økologisk babymad, læs her økologisk babymad

dk-byggemarked.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *