0 COMMENTS

Vælg bæredygtige møbler af rattan

Rattan som bæredygtigt materiale

De fleste af os kender til de klassiske rattan møbler som har været populære mange gange i løbet af tiden. Rattan er dog et meget mere bæredygtigt materiale end meget andre træ som benyttes til møbel produktion og det er derfor en god ide at vælge rattan møbler når man står og skal indrette sit hjem. 

Rattan er det næsthurtigst voksende materiale som kan bruges til møbler og det er derfor hurtigt at producere uden at man skal bruge mange ressourcer og f.eks usund gødning som er ødelæggende i naturen, til at gro det. Dertil er rattan ikke hult ligesom bambus men derimod massivt, hvilket gør det ekstra godt og holdbart til møbelproduktion men det sørger også for at man ikke skal bruge for meget af materialet til et møbel og det er derfor mere bæredygtigt at benytte når man bygger. 

Rattan producerer en masse CO2 i naturen og det er derfor godt for jorden at have voksende. 

Udover selve materialet er der også selve møbelfremstillingen som med brug af rattan er bæredygtig og mindst mulig skadelig for vores planet. 

Rattan skal kun dampes i 10-15 min før det kan formes og da sika-design fletter deres møbler benyttes der ikke lim men kun toksin-fri lak til at gøre møblerne holdbare. Møblerne er derved så bæredygtigt produceret som mulige. 

En anden positiv ting ved møbel produktion med rattan er at møblerne er meget holdbare og vedvarende. De holder derfor i mange år uden at blive slidt og man behøver derfor ikke skifte sine møbler ud særlig ofte. 

læs mere på sika-design.dk

Rattan møbler i indretningen 

Rattan møbler har på flere forskellige tidspunkter været meget populære møbler at benytte i sin indretning. Materialet er yderst populært at have i sit hjem igen og det er derfor et klassisk materiale at benytte sig af. Rattan møbler giver en hyggelig og simpel stemning som passer godt ind i den danske stil. Det lyse træ passer godt ind i mange hjem og da rattan både kan bruges til stole, sofaer, lamper og andet kan man nemt få det ind i sit hjem. Rattan kan både fungere indenfor som udenfor på terrassen. 

Hvorfor prioritere bæredygtighed i hjemmet 

Grunden til at det er vigtigt at prioritere bæredygtighed i sit hjem er fordi vi alle har et ansvar for at passe på vores planet. Sika-design prioriterer bæredygtighed i deres produktion for at leve op til FN\’s verdensmål omkring beskyttelse af vores natur og planet. 

dk-byggemarked.dk